2 Απριλίου 2019: η επίσκεψη της Σκουφοκοκκινίτσας!

Στις 2 Απριλίου, ημέρα γενεθλίων του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, και με αφορμή τη σημερινή ημερομηνία, είπαμε να κάνουμε ένα ανεκτίμητο δώρο στον εαυτό μας!
Ένα παιδικό βιβλίο χρειάζεται μια καλή ιδέα από έναν συγγραφέα με φαντασία κι έναν εξίσου καλό εικονογράφο, για ένα άρτιο αποτέλεσμα! Τί γίνεται όμως όταν η ιδέα, ο συγγραφέας και ο εικονογράφος είναι ακριβώς το ίδιο πρόσωπο; Ε… τότε το αποτέλεσμα δε μπορεί να μην είναι μαγευτικό!!!
H συγγραφέας και εικονογράφος κα Μαρίνα Γιώτη https://www.facebook.com/marinagiotiofficial/ μας επιβεβαίωσε πως άξια έχει τιμηθεί στο χώρο του παιδικού βιβλίου, ενώ η «Σκουφοκοκκινίτσα» το υπέροχο παραμύθι που μας αφηγήθηκε, άνοιξε τους παιδικούς, αλλά και τους ενήλικους ορίζοντες μας! Ένα βιβλίο πραγματικό στολίδι, που μιλάει για τον ρατσισμό στα κλασικά παραμύθια, τον σχολικό εκφοβισμό και τη φιλία. Ένα εργαλείο για γονείς και εκπαιδευτικούς που μαθαίνει στα παιδιά να διαβάζουν ανάμεσα στις γραμμές και να αναπτύσσουν την κριτική τους σκέψη!

Η κα Γιώτη έ́χει τιµηθεί µε το John Peter’s Publication Award από το Art Directors Club της Ν. Υόρκης και τα Διεθνή βραβεία Pentawards για τη δουλειά της. Το 2014 εκδόθηκε το πρώτο της βιβλίο µε τίτλο «Η Στιγµούλα» και ακολούθησαν «Η Στιγµούλα είναι δυνατή!», «Σκουφοκοκκινίτσα» – στη λίστα των 10 καλύτερων παιδικών βιβλίων Public 2016 – και το «Δύο φορές κι έναν καιρό ήταν η Σταχτοπούτα» από τις εκδόσεις Διόπτρα. Το 2017 κυκλοφόρησε το πρώτο της λεύκωµα για µαµάδες µε τίτλο «Μια καρδιά» και το τρίτο βιβλίο της σειράς «Παραµύθια…αλλιώς» µε τίτλο «Ρεβιθοκοντούλης»–στη λίστα των 10 καλύτερων παιδικών βιβλίων Public 2017. Βιβλία της έχουν µεταφραστεί στα Αγγλικά και στα Ιταλικά.
Την ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για την τιμή που μας έκανε να βρεθεί στο χώρο του «ΟWLY» και με την πολύ γλυκιά της παρουσία και τη θετική της αύρα, να μας θυμίσει ότι η ζωή μας μέσα στους χώρους του Σταθμού, δε διαφέρει και τόσο από εκείνη των παραμυθιών!…

 

Μιστράλ 11 & Κρυστάλλη, Νέο Ψυχικό - T 210-67.44.344 - e-mail: info@owly.gr