Δεκέμβριος 2021: Χριστουγεννιάτικο Event

Tο Χριστουγεννιάτικο event μας ολοκληρώθηκε, πραγματοποιώντας με επιτυχία τον αρχικό του στόχο!

Ένα γνωμικό, μια φράση, μια καλή ταινία, ένα καλό βιβλίο, ένα Χριστουγεννιάτικο παραμύθι μπορεί να σταθεί εξαιρετική αφορμή για να πάρουμε μια απόφαση, να αλλάξουμε μία οπτική ή να εστιάσουμε σε ένα ξεχασμένο στόχο.
Για εμάς, αφορμή στάθηκε ένα παραμύθι και η προσπάθεια ενός μικρού ήρωα, που ήθελε όσο τίποτα, να αγγίξει ένα αστέρι χριστουγεννιάτικου δέντρου. Προσπαθώντας να φτάσει το στόχο του, διαρκώς παρουσιάζονταν νέες ευκαιρίες για κάτι άλλο. Για τον ήρωα του παραμυθιού μας όμως δεν ήταν ευκαιρίες… Ήταν εμπόδια! Αλλά ο στόχος του ήταν τόσο ισχυρός, που τίποτα δε στάθηκε ικανό στο να αποσπάσει το μικρό μας ηρώα. Και όταν τελικά τα κατάφερε, κέρδισε έναν επόμενο στόχο! Κι έναν επόμενο! Η αυτοπεποίθηση του δυνάμωσε τόσο, που τίποτα δε θα μπορούσε να τον σταματήσει, από το να κατακτά αστέρια!
Οι δικοί μας μικροί ήρωες κάθε μέρα προσπαθούν να αγγίξουν εκατομμύρια μικρά αστέρια! Οι στόχοι τους άπειροι και συχνά δύσκολοι!..
Να μάθουν λίγες λέξεις ακόμα. Να τις αρθρώνουν σωστά. Να κρατάνε τη ξυλομπογιά τους. Να ζωγραφίζουν μέσα στα περιθώρια. Να κολλάνε μεταξύ τους διαφορετικά υλικά. Να τρώνε σωστά. Να κουμπώνουν το μπουφάν τους. Να φοράνε τα παπούτσια τους. Να σέβονται τη σειρά τους. Να προσέχουν την ομάδα τους. Να συνεργάζονται. Να αναγνωρίζουν τη διαφορετικότητα και να την αποδέχονται. Να ζητάνε συγγνώμη. Να συγχωρούν.
Το πιο δύσκολο που έχουν όμως να διαχειριστούν είναι τη δική μας αποδοχή. Τη δική μας επιθυμία να τους διδάξουμε αυτοεκτίμηση και σεβασμό. Σε αυτό που είναι και σε αυτό που θέλουν να γίνουν.
Η εβδομάδα ξεκίνησε με sleep over. Απλώσαμε τα παπλώματα και τις ζεστές κουβέρτες μας, φορέσαμε τα πυτζαμάκια μας και με τους φίλους μας διαβάσαμε και αναλύσαμε το παραμύθι μας. Φτιάξαμε σπιτικά αστερομπισκότα και ζεστάναμε το χώρο μας με συναισθήματα φιλίας, αγάπης και ομαδικότητας. Ανταλλάξαμε δώρα με τυχαία επιλογή και η ομάδα μας δέθηκε ακόμα περισσότερο, δημιουργώντας νέες ευκαιρίες για παραπάνω φιλίες. Στη συνέχεια φτιάξαμε κατασκευές με αστέρια και στείλαμε γράμμα στον Άγιο Βασίλη.
Το πιο σημαντικά στοιχείο που αγγίξαμε όμως, ήταν η όλη διαδικασία να ασχοληθούμε, να ενσυναισθανθούμε και να επιλέξουμε ένα δώρο για ένα άγνωστο παιδάκι, που ίσως δεν είναι το ίδιο τυχερό με εμάς. Ή τουλάχιστον δεν ήταν, μέχρι τη στιγμή που θα λάβει ένα δώρο, με προσωπικές ευχές γεμάτες ασημόχρυσα αστέρια!
Φτάνοντας στο τέλος της σημερινής ημέρας, ψάξαμε να βρούμε κρυμμένα αστέρια-κάρτες. Τα ανταλλάξαμε με απόλυτη συνεργασία, ώστε το κάθε αστέρι να βρει τον κάτοχό του. Και μέσα εκεί να ανακαλύψει τα πιο όμορφα στοιχεία που κρύβει μέσα του! Τα πιο δυνατά και σπουδαία αστεράκια του, που όταν τα απελευθερώνει, οι γύρω του φωτίζονται! Και αυτό δε θα μπορούσε να μην το αναγνωρίσει ο Άγιος Βασίλης και οι βοηθοί του…
Ευχόμαστε όλοι μας να αναγνωρίζουμε τις δυνατότητες των παιδιών μας και να τα υποστηρίζουμε τόσο, ώστε να κατακτούν τους στόχους τους!
Να υποστηρίζουμε και τα υπόλοιπα παιδάκια της ομάδας μας με τις δικές τους δυνατότητες και ιδιαιτερότητες, προσπαθώντας διπλά να είμαστε σύμμαχοι σε ότι εσωκλείει αλληλεγγύη, σεβασμό, αγάπη και καλοσύνη. Μόνο έτσι θα καταφέρουμε όλοι μαζί να φτάσουμε σε ένα κοινό στόχο!
Σε εκείνον της πραγματικής ευτυχίας, που όλοι μας τόσο πολύ αξίζουμε!
 

Μιστράλ 11 & Κρυστάλλη, Νέο Ψυχικό - T 210-67.44.344 - e-mail: info@owly.gr