Ποιοι είμαστε

“Υπάρχει πάντα στην παιδική μας ηλικία μια στιγμή που ανοίγει μια πόρτα και μπαίνει το μέλλον…”

Graham Greene, Βρετανός συγγραφέας.

…Mια τέτοια στιγμή για εμάς ήταν τον Οκτωβρίου του 2003, όταν ο μπαμπάς Μιχάλης είχε εκείνη την ιδέα! Από τη μια η Δήμητρα, ειδική Παιδαγωγός Προσχολικής Ηλικίας με ήδη προϋπηρεσία σε παιδικούς σταθμούς του Χαλανδρίου και με σπουδές BA Education, MA Early Childhood Education, ITD Montessori Centre International και από την άλλη ο Γιώργος Οικονομολόγος BSc, MSc. Finance.
Τι κοινό μπορεί να έχουν αυτά τα δύο αδέρφια; Απίστευτη αγάπη για τους ανθρώπους; Αστείρευτη φαντασία για ότι εξελίσσεται γύρω τους; Το όνειρο να δημιουργήσουν κάτι πολύτιμο; Αμέτρητες ιδέες για συνδυασμό όλων αυτών;

Τι χρειάζεται ο άνθρωπος για μια υγιή εξέλιξη και ευτυχισμένη πορεία στη ζωή του; Χρειάζεται βάσεις!
Εκείνη τη μοναδική ευκαιρία να περάσει τα πιο σημαντικά παιδικά του χρόνια με τον πιο ιδανικό τρόπο! Και ένας ενήλικας για να είναι ελεύθερος στο πνεύμα και στην ψυχή του, πρέπει να έχει κάνει ένα αντίστοιχο ξεκίνημα.

Θέλαμε σε αυτά τα πρώτα βήματα της προσχολικής ηλικίας να συνδυάσουμε μια νέα αντίληψη στο χώρο της φροντίδας και της εκπαίδευσης, μαζί με άφθονη αγάπη και σεβασμό στην μοναδικότητα του ατόμου.
Να παντρέψουμε τα χρώματα με τις κατασκευές, τη μουσική με την κίνηση, την ελληνική γλώσσα με την αγγλική, τα γράμματα με τους αριθμούς…
Να γίνουμε η έναρξη της πιο σπουδαίας σχέσης. Της φιλίας!
Να γίνουμε ο συνδετικός κρίκος του πιο σημαντικού κύκλου. Της ομάδας!
Να βοηθήσουμε τα παιδιά, να ανακαλύψουν τα μικρά τους ταλέντα, να εκφράσουν τα συναισθήματα τους, να βρεθούν σε χώρους που θα τα γεμίσουν εικόνες και εμπειρίες, να μοιραστούν γνώσεις για την ομαλή τους ένταξη στον χώρο των γραμμάτων και των τεχνών.
Να βοηθήσουμε αυτά τα πρώτα, δειλά βήματα ενός μικρού παιδιού, να μετατραπούν σε άλματα ενός μοναδικού ανθρώπου!

Κάποια χρόνια μετά…
Η Δήμητρα, μαμά πια του Μιχάλη και της Γεωργίας και ο Γιώργος μπαμπάς του Θοδωρή και του Ορφέα είναι ιδιαίτερα περήφανοι που αυτές τις τόσο σημαντικές βάσεις στα πιο ανέμελα, αλλά και δύσκολα χρόνια ενός παιδιού προσπαθούν να τις θέσουν και στα δικά τους παιδιά!

Την αγωνία των γονιών για τον πιο σημαντικό αποχωρισμό, το φόβο των παιδιών για το καινούργιο και το άγνωστο, τη βιώνουμε και μέσα από τις δικές μας οικογένειες!
Γι’ αυτό και δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή στην προσαρμογή των παιδιών, αφού επιλέγουμε να βρεθούμε όλοι μαζί και να γνωριστούμε. Να περάσουμε τις πρώτες στιγμές στον ίδιο χώρο. Γονείς, παιδιά και εκπαιδευτικοί. Να ενώσουμε την οικογένεια με το σταθμό μας και να δημιουργήσουμε ένα δεύτερο σπίτι. Εκεί που οι γονείς θα νιώθουν ήρεμοι και τα παιδιά ευτυχισμένα!

“Υπάρχει πάντα στην παιδική μας ηλικία μια στιγμή που ανοίγει μια πόρτα και μπαίνει το μέλλον”…
… η πόρτα του Owly!

Αυτή η πόρτα, θα είναι πάντα ανοιχτή για να ανοίξουν τα παιδιά τα φτερά τους και να πετάξουν ελεύθερα στη δημιουργία της πιο υπέροχης ηλικίας τους!
Αυτή η πόρτα, θα είναι πάντα ανοιχτή για όλες τις ανησυχίες, τους φόβους και τις επιθυμίες του κάθε γονιού.

Θα σας περιμένουμε να μοιραστούμε αυτό το ταξίδι μαζί!
Γιώργος & Δήμητρα Πανούση

 

Μιστράλ 11 & Κρυστάλλη, Νέο Ψυχικό - T 210-67.44.344 - e-mail: info@owly.gr