Εκδηλώσεις

ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΨΥΧΟΛΟΓΟ & ΓΟΝΕΙΣ:

Η ανάγκη μας να γινόμαστε καλύτεροι άνθρωποι και καλύτεροι γονείς, μας έχει δημιουργήσει ερωτήματα που ευτυχώς δε μένουν αναπάντητα! Η πολυετής και πολύτιμη συνεργασία μας με την κα Τάνια Μπαγέρη φιλοξενείται στο χώρο μας με σκοπό να συμβουλέψει, να προτείνει και να μας βοηθήσει να διαχειριστούμε καθημερινές καταστάσεις, που συχνά μας φέρνουν σε προσωπικό αδιέξοδο. Θέματα όπως η ομαλή προσαρμογή στο σχολείο, η οριοθέτηση και η καλή επικοινωνία, η σχέση αδερφών και φίλων και τόσα άλλα, μας δίνουν τη δυνατότητα να γνωριστούμε μεταξύ μας, αλλά και να γνωρίσουμε τους εαυτούς μας και τα παιδιά μας λίγο καλύτερα, μέσα από μια διαφορετική και πιο έμπειρη οπτική!

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ, ΗΘΟΠΟΙΟΥΣ & ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ:

Η φαντασία δεν έχει όρια και η γνώση δεν έχει ηλικία! Σημαντικοί άνθρωποι από το χώρο των τεχνών και των γραμμάτων έρχονται στο χώρο μας, με σκοπό να μας παρουσιάσουν τα έργα τους. Παραμύθια αφηγούνται από τους ανθρώπους που τα εμπνεύστηκαν, διαδραστικά παιχνίδια μεταμορφώνουν τα γράμματα των σελίδων σε εικόνες, θεατρικές παραστάσεις ζωντανεύουν ήρωες και δε σταματάνε να κάνουν τις στιγμές μας ακόμα πιο ξεχωριστές!

“ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΜΑΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗ”:

Ένα από τα πιο διαδεδομένα έθιμα της χώρας μας είναι αυτό της Πασχαλινής λαμπάδας, που δωρίζει ο νονός ή η νονά. Το έθιμο του νονού ξεκίνησε από τη Ρώμη και αρχικά οι νονοί ονομάζονταν “Patronus“ που στα λατινικά σημαίνει “Προστάτης”. Ο νονός ήταν ο άνθρωπος εκείνος, στον οποίο απευθυνόταν ένα παιδί μεγαλώνοντας, για κάθε πρόβλημα που είχε σχετικό με την πνευματική του εξέλιξη και την πίστη του! Η λαμπάδα συμβόλιζε την Ανάσταση, τη νίκη του φωτός απέναντι στο σκοτάδι, της ζωής απέναντι στο θάνατο. Η όμορφη αυτή ιστορία έχει αλλοιωθεί με τα χρόνια, ενώ η λαχτάρα των παιδιών για την αναμονή των νονών έχει αντικατασταθεί από τη λαχτάρα για το δώρο! Οι λαμπάδες–παιχνίδι έχουν κάθε χρόνο την τιμητική τους, με αποτέλεσμα η λαμπάδα να έχει χάσει κάθε νόημα και να έχει αντικατασταθεί από τη χαρά για τo ενσωματωμένο δώρο. Εμείς εδώ στον OWLY, που αγαπάμε πολύ τις παραδόσεις και ιδιαίτερα αυτές που δημιουργούμε οι ίδιοι με τις οικογένειες μας, προσκαλούμε το νονό ή τη νονά μας και φτιάχνουμε μαζί τους μια χειροποίητη λαμπάδα! Αν τελικά, η λαμπάδα καταλήγει σαν δώρο για τους νονούς μας;.. Ε, αυτό είναι μια άλλη ιστορία!

ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ:

Κάθε χρόνο οι μικροί μας ηθοποιοί ανεβάζουν παραστάσεις σε συνεργαζόμενα Θέατρα και μας αποδεικνύουν ότι το ταλέντο κρύβεται μέσα στον καθένα μας! Κείμενα εμπνευσμένα από παιδικές ιδέες, σκηνικά φτιαγμένα από παιδικά χέρια, μηνύματα που έχουν γεννηθεί από την καθημερινότητα μας μαζί τους! Μουσική, κίνηση, υποκριτική, συνεργασία, ομαδικότητα και εμείς οι «μεγάλοι» να γεμίζουμε τη ψυχή μας με εμπειρίες, απλά δουλεύοντας μαζί τους!

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ – ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΕΣ:

Με απλές αφορμές, όπως τη μαγική περίοδο των γιορτών και απόλυτα επηρεασμένοι από συναισθήματα εξωστρέφειας, αλληλεγγύης, αλληλοβοήθειας και συνεργασίας, δεν περιοριζόμαστε μόνο στη μέριμνα των δικών μας ανθρώπων, αλλά εκφράζουμε έμπρακτα την ευαισθησία και την ψυχική μας ευγένεια σε κάποιους που την έχουν περισσότερο ανάγκη. Μαζί με τα παιδιά μας επιλέγουμε δώρα αγάπης και επισκεπτόμαστε ειδικά σχολεία, με παιδιά που μπορεί να παίζουν λίγο διαφορετικά από εμάς, αλλά έχουν μια κοινή γλώσσα συνεννόησης! Εκείνη της παιδικής αθωότητας…

BOOKWAVE FESTIVAL:

Τα τελευταία χρόνια συμμετέχουμε κι εμείς ενεργά στο ήδη διαδεδομένο “κύμα βιβλίων”. Το “bookwave” είναι μια ετήσια δράση που αφορά στην προσφορά παιδικών βιβλίων σε νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία που αντιμετωπίζουν σημαντικές ελλείψεις σε βιβλία στην Αττική και την περιφέρεια. Άλλη μια συνεργασία μας με το Library4all και τις οικογένειες του Σταθμού μας!

 

 

 

Μιστράλ 11 & Κρυστάλλη, Νέο Ψυχικό - T 210-67.44.344 - e-mail: info@owly.gr