Δραστηριότητες

ΕΚΔΡΟΜΕΣ (προαιρετική για Προνήπια Α’- Β΄ & Νηπιαγωγείο):
Κάνουμε στάσεις σε ένα βιωματικό εργαστήριο, σε ένα μουσείο, σε κάποιο θέατρο.
Σε οτιδήποτε αφορά την ηλικία μας και έχει ως στόχο να εμπλουτίσει το μαγικό κόσμο μας!
Μέσα στη χρονιά οργανώνουμε με το προνηπιακό Α’, το προνηπιακό Β’ και το Νηπιαγωγείο γύρω στις δέκα εκδρομές παιδαγωγικού χαρακτήρα, προσαρμοσμένες στην κάθε ηλικιακή ομάδα.

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ (προαιρετική για Προνήπια Α’- Β΄ & Νηπιαγωγείο):
Τα μαθήματα είναι προαιρετικά και πραγματοποιούνται στις εγκαταστάσεις του κλειστού κολυμβητηρίου του Ο.Α.Κ.Α. Εξειδικευμένοι προπονητές αναλαμβάνουν την εκπαίδευση των παιδιών μας, με τη συνοδεία και την επίβλεψη των παιδαγωγών μας.

ARRKI School Of Architecture (προαιρετική για Προνήπιο Β΄ & Νηπιαγωγείο):
Το πιο πρωτοποριακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Ευρώπης! Τα παιδιά μας σε ρόλο Μικρού Αρχιτέκτονα δημιουργούν τρισδιάστατες κατασκευές  αποκτώντας κάθε φορά διαφορετικές δεξιότητες. Με άξονα το Αρχιτεκτονικό παιχνίδι βλέπουν τον κόσμο μέσα από διαφορετικές οπτικές γωνίες, πειραματίζονται, σχεδιάζουν και ανακαλύπτουν τις κλίσεις και τα ταλέντα τους. Όλα τα προγράμματα ενδυναμώνουν την τρισδιάστατη αντίληψη, τη μαθηματική σκέψη και τις δεξιότητες επικοινωνίες.
Κι όσο για την αρχιτεκτονική; Χρησιμοποιείται ως μέσο για  να βοηθήσει τα παιδιά στη συγκρότηση της σκέψης, να τονώσει τη φαντασία και τη δημιουργικότητα τους και τελικά να τα βοηθήσει να πιστέψουν στον εαυτό τους και να γίνουν οι ίδιοι οι Αρχιτέκτονες της ζωής τους!

STEAMUP (προαιρετική για Προνήπιο Β΄ & Νηπιαγωγείο):
Σε έναν κόσμο που αλλάζει γρηγορότερα από σένα, δεν πρέπει να μένεις αδρανής! Κι αν δυσκολεύεσαι να μετρήσεις ή να περιγράψεις τον κόσμο αυτό, φαντάσου πόσο δύσκολο είναι για ένα παιδί…Το να μάθουμε πώς να μαθαίνουμε είναι η αρχή. Να αναρωτηθούμε. Να προβληματιστούμε. Να εντυπωσιαστούμε. Να ενθουσιαστούμε. Να πειραματιστούμε. Να συνεργαστούμε. Να τα κάνουμε όλα σωστά! Από την αρχή!
Το SteamUp, μια ομάδα επιστημόνων και εκπαιδευτικών σχεδιάζει και υλοποιεί εκπαιδευτικά προγράμματα, αναζητώντας διαρκώς νέα εργαλεία και νέες εξερευνήσεις. Σε συνεργασία με τα παιδιά μας εξερευνούν τον κόσμο μας από τις πρώτες ηλικίες του “εγώ” και των ανακαλύψεων, βοηθώντας ταυτόχρονα στην αυτονόμηση και την κοινωνικοποίηση!

ΝΗΠΙΟΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ:
“Φορέσαμε τις μαγειρικές ποδιές μας και αναμείξαμε με τα πεντακάθαρα χεράκια μας υλικά ζαχαροπλαστικής ή μαγειρικής ! 
Με δημιουργική διάθεσή και μεράκι μας η μαγείρισσα και η δασκάλα μας, μας καθοδηγούν και οι δημιουργίες όλων μας σερβίρονται τελικά στα γεύματα μας!”
Κάθε μήνα όλο το Νηπιαγωγείο δημιουργεί νέες γεύσεις γλυκές ή αλμυρές, πασπαλισμένες με άπειρη αγάπη και τις σερβίρει στα μικρότερα παιδιά του σταθμού μας, με το κατάλληλο ύφος διάσημων πια μαγείρων!..

ΚΗΠΟΥΡΙΚΗ:
Ο υπέροχος Λαχανόκηπος μας ξεκίνησε από τον κηπουρό μας κο Γιάννη, ο οποίος έκανε μια πολύ καλή αρχή! Μαζί με τα παιδιά μας περιποιούμαστε τα λαχανικά και φρούτα, που γευόμαστε στα γεύματα μας!

 

Μιστράλ 11 & Κρυστάλλη, Νέο Ψυχικό - T 210-67.44.344 - e-mail: info@owly.gr